Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z wątróbką i fasolą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 0,5 kg
cebula 2 sztuki
fasolka szparagowa 300 gram
makaron 400 gram, dowolny
olej
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
sól do smaku
natka pietruszki 2 łyżki posiekanej

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z wątróbką i fasolą

Kroki postępowania

1
Fasolkę myjemy, usuwamy końcówki, przekrawamy na połowę i gotujemy do miękkości. Ugotowaną odcedzamy.
Krok 1 - Makaron z wątróbką i fasolą foto
2
Wątróbkę przepłukujemy i osuszamy.
Krok 2 - Makaron z wątróbką i fasolą foto
3
Cebulę obieramy, przekrawamy i kroimy w piórka. Tak przygotowaną delikatnie rumienimy na oleju. Do miękkiej dodajemy wątróbkę. Całość doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i smażymy do momentu jak wątróbka będzie gotowa.
Krok 3 - Makaron z wątróbką i fasolą foto
4
Między czasie makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Gotowe odcedzamy.
Krok 4 - Makaron z wątróbką i fasolą foto
5
Pod koniec smażenia do wątróbki dodajemy fasolkę. Gdy fasolka połączy się z wątróbką dodajemy makaron i natkę pietruszki. Całość dokładnie mieszamy, ewentualnie doprawiamy do smaku. Podajemy na ciepło.
Krok 5 - Makaron z wątróbką i fasolą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.01.2017 10:17
Super jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak