Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z warzywami i serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 15 szt
papryka czerwona 1 szt
cukinia 0,5 szt
ser brie 5 dag
ser camembert 5 dag
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
tłuszcz do smażenia
makaron nitki 20 dag

Porada

Do przygotowania potrawy możemy wykorzystać resztki serów pleśniowych lub żółtych - ważne by łatwo się roztapiały i łączyły z warzywami i makaronem.

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z warzywami i serem

Kroki postępowania

1
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. pieczarki oczyszczamy, kroimy i podsmażamy na patelni na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 1 - Makaron z warzywami i serem foto
2
Po ok. 5-7 min. dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i obraną bez gniazd nasiennych cukinię /jeśli cukinia jest młoda nie musimy jej obierać/. Podsmażamy razem ok. 5-10 min. /zależy jak miękkie/twarde warzywa lubimy/. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką i ziołami prowansalskimi.
Krok 2 - Makaron z warzywami i serem foto
3
Na końcu dodajemy pokrojone sery i podgrzewamy do czasu aż ser się roztopi.
Krok 3 - Makaron z warzywami i serem foto
4
Podajemy od razu po przygotowaniu. Na talerzu układamy porcję makaronu a na nim przygotowane warzywa z płynnym serem.
Krok 4 - Makaron z warzywami i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak