Makaron z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

    30 dkg
  • cebula

  • por (biała część)

  • szpinak mrożony

    20 dkg
  • brokuł

  • śmietana 30%

    100 ml
  • czosnek

    2 ząbki
  • szynka drobiowa

    10 dkg
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.Cebulę i pora oczyszczamy,kroimy w plastry i szklimy na oleju.Dodajemy szpinak i brokuł podzielony na różyczki,podlewamy 5 łyżkami wody i dusimy do miękkości warzyw.Następnie dodajemy śmietanę i czosnek przeciśnięty przez praskę.Dodajemy sól i pieprz do smaku.Szynkę kroimy w paseczki i łączymy z warzywami i makaronem.Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mamusia1 23.01.2014 08:17
mój ulubiony
Krystyna32 16.02.2012 13:35
uwielbiam
gacopierz23 16.12.2011 15:31
dobre na piątek
berys18 26.11.2011 19:55
super pomysł
berys18 26.11.2011 19:55
super pomysł
piotereq 11.11.2011 10:10
pycha
Justyna Jussstiii 30.04.2011 13:33
pychotka
ronald88 25.04.2011 09:36
pyszne
Ania67 06.04.2011 23:49
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat