Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
makaron muszelki
200 gram -
groszek mrożony
100 gram -
marchewka
2 sztuki -
cebula
1 sztuka -
masło klarowane
1 łyżka -
sól
do smaku -
Majeranek suszony Prymat
do smaku -
kostka rosołowa
1 sztuka
Przepis i sposób przygotowania Makaron z warzywami
Na rozgrzanym maśle udusić pokrojoną cebulę, wlać ½ litra wody, dodać pokrojoną marchewkę, kostkę bulionową, sól i dusić pod przykryciem. Pod koniec dodać groszek i dusić przez chwilę do miękkości. Doprawić pieprzem i majerankiem do smaku. Dodać ciepły makaron i wymieszać. Podawać z dowolną surówką.
Komentarze (25)
Załaduj więcej komentarzy (15)