Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z tartą cukinią, pieczarkami i boczkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 1 szklanka
boczek 1 plaster 0,5cm
cukinia 1/4 cukini
pieczarki 6 sztuk średnie
masło 2 łyżki
śmietana kremowa 30% lub 36% 3 łyżki
jajko 1 sztuka
woda 0,5 szklanki
sól
Bazylia suszona Prymat
cebula 0,5 sztuki
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z tartą cukinią, pieczarkami i boczkiem

Masło roztopić na patelni, dodać boczek i cebulę pokrojoną w kostkę, podsmażać około 3 min, dodać obraną i startą na grubych oczkach cukinię oraz pieczarki pokrojone w kostkę. Podsmażać około 5 min na średnim ogniu.
Ugotować makaron aldente (nie twardy i nie miękki).
Dodać do boczku z warzywami jajo, pieprz, paprykę, sól, bazylię i wymieszać, po około 2 min podlać wodą i jak się zagotuje pogotować około 5 min aby lekko odparowało.
Na talerz nałożyć makaron, posypać serem startym i polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 22.11.2012 18:21
pycha
Poison1988 17.11.2012 11:14
świetne połączenie!
jozefinach 17.11.2012 09:57
Lubię cukinię i pieczarki.
Konczi 17.11.2012 06:33
Standardowe połączenie ale jakże ono pyszne !
V_kuchareczka 16.11.2012 21:04
super
Patrycja25 16.11.2012 21:03
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak