Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z szynką i parmezanem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makoron nitki 40 dkg
szynka gotowana 40 dkg
masło 2-3 łyżki
sól
parmezan starty 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z szynką i parmezanem

Makaron ugotować w wodzie i odcedzić,40 dkg szynki pokroić w drobną kostkę,parmezan zetrzeć na tarce.Wysmarować półmisek żaroodporny masłem,osypać go parmezanem,położyć rząd makaronu,rząd szynki,posypać parmezanem,obłożyć kawałeczkami masła i tak układać rzędami do końca,uważać aby ostatnia warstwa była z parmezanu i masła,po czym wstawić do pieca na ok 15-20 min w temp. 160 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 02.03.2012 09:20
super danie
Renata22 06.01.2012 21:41
taki prosty przepis, a jakie smaczne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak