Makaron z szynką i parmezanem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makoron nitki

    40 dkg
  • szynka gotowana

    40 dkg
  • masło

    2-3 łyżki
  • sól

  • parmezan starty

    15 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować w wodzie i odcedzić,40 dkg szynki pokroić w drobną kostkę,parmezan zetrzeć na tarce.Wysmarować półmisek żaroodporny masłem,osypać go parmezanem,położyć rząd makaronu,rząd szynki,posypać parmezanem,obłożyć kawałeczkami masła i tak układać rzędami do końca,uważać aby ostatnia warstwa była z parmezanu i masła,po czym wstawić do pieca na ok 15-20 min w temp. 160 stopni

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 02.03.2012 09:20
super danie
Renata22 06.01.2012 21:41
taki prosty przepis, a jakie smaczne danie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat