Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z pomidorami i pieczoną papryką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 100 gram
papryka 1 sztuka
cebula 1/4 sztuki
olej 1 łyżeczka
pomidory 130 gram
mozzarella 40 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z pomidorami i pieczoną papryką

Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Paprykę połóż na blaszce i zostaw do czasu aż skórka się pomarszczy i stanie się ciemniejsza. Wyciągnij ją i włóż do torebki foliowej. Dzięki temu skórka będzie łatwiej ściągnąć z niej skórkę. Pozbądź się gniazda nasiennego, a miąższ pokrój w kostkę. Soki, które zebrały się na blaszce zawierają sporo smaku, więc nie wylewaj ich.

Na oleju podsmaż posiekaną cebulę, aż stanie się szklista. Dodaj obrane ze skórki i posiekane pomidory i duś całość przez 15 minut. Wymieszaj sos z pokrojoną papryką i sokami z blaszki. Dopraw całość solą i pieprzem.

Makaron wymieszaj z mozzarellą pokrojoną w paski i porwaną bazylią. Przełóż na talerze i podaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 05.11.2012 16:02
smakowicie wygląda ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak