makaron z pesto i tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pesto

    150 ml
  • makaron

    100 g
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • ser żółty

    10 dag
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotuję tak jak na opakowaniu. Następnie schładzam lodotowatą wodą. Przekładam do miski. Kolejno wkładam tuńczyka. Najpierw odcedzam go z wody. Użyłam tuńczyka w kawałkach.

Następnie dodaję czerwone pesto. Na koniec dodaję pokrojony w cienkie plasterki ser żółty ja dałam salami. Następnie posypuję pieprzem i solą.

Wszystko mieszam ze sobą dokładnie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta Ryżek-Kalkowska 15.11.2016 23:49
ciekawe smaki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat