Makaron z łososiem i fetą

Makaron z łososiem i fetą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    400 g
  • łosoś wędzony

    450 g
  • ser feta

    1/2 szt
  • cebula

    1 szt
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • śmietana 12%

    1/2 szklanki
  • mleka

    1/2 szklanki
  • wino białe wytrawne

    1/4 szklanki
  • pieprz

  • sól

  • pietruszka zielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelnię wrzucamy posiekaną cebulę i czosnek.Przysmażamy, dodajemy rozdrobnionego łososia i delikatnie mieszamy i przesmażamy.Dodajemy sól (malutko) i pieprz.Całość zalewamy białym winem i czekamy aż odparuje. W tym czasie gotujemy makaron. Kiedy wino wyparuje dodajemy mleko, śmietanę i fetę rozdrobnioną. Gotujemy aż ser się rozpuści, nie za długo.Odcedzony makaron przekładamy na patelnię z łososiem i mieszamy do połączenia się składników.Posypujemy pietruszką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Beata73

17.09.2015 08:57
szybkie i smaczne danie

Izabela28

09.04.2015 20:14
uwielbiam dania z łososiem:)

Róża1

20.06.2013 22:34
smakowita sałatka:-)

Margo1

24.03.2013 13:48
Też bardzo lubię to danie

pestka

24.03.2013 10:03
bardzo dobry obiadek

miki47

17.03.2013 11:09
bardzo apetyczny przepis

wiola333

17.03.2013 10:43
bardzo smakowicie

adelajda

17.03.2013 10:18
smaczny, szybki obiadek

Juleczka20

17.03.2013 10:03
pyszny obiadek

Pyszota

17.03.2013 09:54
świetna sałatka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat