Makaron z krewetkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mkaron babuni

    200 g
  • krewetki królewskie

    35 szt
  • masło

    125 g
  • czosnek

    3 ząbki
  • sos sojowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy trzy minuty, tyle, żeby nie był surowy ale aby nie był w pełni ugotowany. Krewetki rozbieramy z pancerzyków, solimy i delikatnie skrapiamy sosem sojowym. Na patelni topimy masło na które wrzucamy drobno pokrojony czosnek i krewetki. Krewetki smażą się po trzy - cztery minuty z każdej strony. Zdejmujemy z ognia i dodajemy odcedzony makaron. Mieszamy, przykrywamy pokrywką i podajemy po kwadransie jak smaki się przegryzą

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paula99926 22.01.2014 22:31
ciekawy przepis
Grazyna0211 03.07.2013 17:41
smaczny lubię takie dania
Magula 25.10.2012 12:01
wow ciekawa jestem smaku potrawy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat