MAKARON Z KAPUSTĄ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

    1 OPAKOWANIE
  • czarne oliwki

    2 ZĄBKI
  • zioła prowansalskie

  • śmietana

  • sól

  • pieprz

  • olej do smażenia

  • kapusta

    1 młoda
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

MAKARON GOTUJEMY W OSOLONEJ WODZIE AL DENTE, ODCEDZAMY I STUDZIMY. KAPUSTĘ SZATKUJEMY I SPARZAMY. NA PATELNI ROZGRZEWAMY OLEJ. CZOSNEK MIAŻDŻYMY I PODSMAŻAMY NA PATELNI. WKŁADAMY KAPUSTĘ I MAKARON, CHWILĘ SMAŻYMY. WLEWAMY ŚMIETANĘ. DOPRAWIAMY SOLĄ, ZIOŁAMI PROWANSALSKIMI I PIEPRZE, MIESZAMY. PODAJEMY NA GORĄCO.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 23.07.2012 06:09
smaczniutkie
Margo1 23.07.2012 06:09
smaczniutkie
marchewka 28.03.2011 23:24
może być dobre :)
bursztynek 21.03.2011 23:33
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat