Makaron z kapustą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    300 gram
  • grzyby suszone

    garść
  • rodzynki

    1 łyżka
  • koncentrat pomidorowy

    100 gram
  • cynamon Prymat

    szczypta
  • sól

  • pieprz

  • woda

  • olej rzepakowy

    1 łyżka
  • makaron

    ilość wedle uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby zalewamy szklanką wrzątku i odstawiamy. Kapustę płuczemy, a następnie drobno kroimy. W garnku rozgrzewamy łyżkę oleju i na nim przesmażamy kapustę, podlewamy odrobiną wody i dusimy pod przykryciem ok. 30 minut. Po tym czasie dodajemy odsączone, pokrojone grzyby i rodzynki, ponownie podlewamy wodą i dusimy do czasu, aż kapusta będzie miękka. Pod koniec duszenia dodajemy koncentrat pomidorowy i cynamon oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem wedle uznania i smaku.
Podajemy z ugotowanym makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
asiczekz 23.10.2014 21:22
hmm, ciekawe połączenie, jeszcze nie próbowałam takiego
Renataj 23.10.2014 21:12
Taki zestaw- kapusta, grzyby rodzynki i makaron - to dla mnie nowość - warto wypróbować.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat