Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z kaczką w malinach
Umyte i oczyszczone piersi kaczki połóż na desce i natnij lekko na krzyż skórę. Posól ją i popieprz z obu stron, połóż na zimnej patelni, a następnie podpal pod nią ogień. Smaż na dużym ogniu, a nadmiar tłuszczu, który wytapia się z kaczki przelej do miseczki. Mięso od strony skóry powinno smażyć się około 5 minut (lub do zezłocenia się), z drugiej strony wystarczą 2 minuty.
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie, odcedź.
Na patelnię dorzuć połowę malin, marchewkę, dymkę, sos Worcester oraz połowę miodu. Smaż minutę, a następnie dolej wywar warzywny. Gotuj przez 3 minuty, a następnie dodaj drugą połowę malin i miodu. Dopraw solą i pieprzem, a gdy całość się zagotuje, zdejmij z ognia.
Piersi odstaw na 2 minuty, a następnie pokrój je w formie wachlarza. Sos wymieszaj z makaronem, a na nim ułóż mięso. Udekoruj świeżymi malinami i podaj.