Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z fetą i wędzonym pstrągiem, DS XVIII odc. 13
Często szukamy przepisu na szybki obiad. Oto on - makaron świderki z groszkiem zielonym, szparagami, fetą oraz kawałkami wędzonego pstrąga, w sosie śmietanowym. Aby danie było jeszcze smaczniejsze posypujemy je orzechami włoskimi, pistacjami i natką pietruszki.
Danie krok po kroku
Makaron ugotuj w garnku zgodnie z instrukcja na opakowaniu.
Cebulę posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę. Dodaj majeranek Prymat. Następnie dodaj groszek, wino i czosnek niedźwiedzi Prymat i chwilę podsmażaj.
Na patelnię dodaj szparagi i pieprz ognisty Prymat, a po chwili ugotowany makaron i śmietankę.
Na talerz/ miskę wyłóż makaron. Na wierzch ułóż kawałki pstrąga i posiekaną zieloną pietruszkę oraz orzechy włoskie i pokruszoną fetę. Makaron podawaj razem z sokiem z cytryny oraz orzechami włoskimi i pistacjami.