Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z duszoną cebulą i kiełbaską

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron świderki 300 g
cebula 2 szt
kiełbasa śląska 300 g (cienkie)
olej 50 ml
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
zioła 1 ulubione (świeże)
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z duszoną cebulą i kiełbaską

Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
Cebule kroimy na piórka.
Kiełbaski kroimy na 1 cm kawałki.
Na rozgrzanym tłuszczu (na wolnym ogniu) dusimy, razem z kiełbaskami, na wolnym ogniu. Następnie dodajemy koncentrat, dokładnie składniki mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Do makaronu dodajemy sos. Składniki łączymy, posypujemy ulubionymi, świeżymi ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 26.04.2017 12:56
jaki dobry makaron

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak