Makaron z bakaliami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

    300 g
  • rodzynki

    100 g
  • słonecznik

    100 g
  • migdały

    50 g
  • miód prawdziwy

  • pestki dyni

    50 g
  • śmietana

    200 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
Rodzynki moczymy we wrzątku 5 minut, po czym kroimy na części.
Słonecznik, migdały i pestki dyni prażymy razem na suchej patelni. Następnie mieszamy z miodem i pokrojonymi rodzynkami.
Makaron nakładamy na talerze i polewamy śmietaną. Na środek nakładamy bakalie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magula 02.01.2013 17:52
Ja lubie makaron prawie pod każdą postacia dletego często kombinuje
pestka 01.01.2013 20:59
oryginalne dodatki do makaronu
Bernadeta1 01.01.2013 13:20
pyszny taki makaron
caroline1983 21.11.2011 14:47
smaczna propozycja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat