Makaron w sosie pieczarkowo-majerankowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron muszelki

    1 opakowanie
  • pieczarki

    25 dkg
  • olej do smażenia

  • mąka

    2 łyzki
  • majeranek

    1 łyzka
  • woda

    1 szkl
  • pieprz

    do smaku
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy według przepisu. Pieczarki dusimy na oleju do miękkości, podlewając wodą.
Na patelni podgrzewamy 3 łyżki oleju, wsypujemy mąkę i mieszając robimy rumianą zasmażkę. Rozprowadzamy ją zimną wodą, dodajemy pieczarki wraz z wywarem i gotujemy. Przyprawiamy sola, pieprzem i majerankiem, mieszamy z ugotowanym makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 28.11.2011 18:05
pyszniutki;)
halina17 28.11.2011 14:47
smaczny makaron

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat