Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron smażony z kiełbasą, boczkiem i grzybami.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron świderki 300 gram
kiełbasa 100 gram
boczek 50 gram
grzyby suszone 1 garść
ser żółty 50 gram
cebula 1 sztuka
papryczka chili 1 sztuka
czosnek 1-2 ząbki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
oregano
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron smażony z kiełbasą, boczkiem i grzybami.

Przygotowujemy wszystkie składniki.
1. Suszone grzyby zalewamy wodą, żeby nasiąkły. Boczek kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na gorącą patelnię. Smażymy aż zacznie przypominać skwarki.
2. Cebulę kroimy w księżyce, a kiełbasę w kostkę i razem z grzybami dorzucamy do smażonego boczku.
3. Na wrzącą osoloną wodę wrzucamy makaron (można dodać łyżkę oleju, żeby się nam makaron nie sklejał)
4. Po ugotowaniu makaron odcedzamy (staramy się to zrobić jak najdokładniej) i dodajemy na patelnię. Dodajemy przyprawy, czosnek i papryczkę chilli - wszystko razem mieszamy.
5. Ser żółty ścieramy na tarce i dodajemy do makaronu. Przykrywamy i smażymy aż ser się roztopi. Można zamieszać przed podaniem.
Można jeść samo, z ketchupem czy różnymi sosami. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 06.12.2015 18:47
smaczne danie
Joannasz3190 06.12.2015 17:12
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak