Makaron razowy w brokułowej chmurce

Makaron razowy w brokułowej chmurce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron pełnoziarnisty

    300 gram
  • brokuł

    1 szt
  • śmietana

    2 szklanki
  • masło

    3 łyżki
  • parmezan starty

    1 szklanka
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente. Brokuł po umyciu dzelimy na różyczki , po czym gotujemy w osolonym wrzątku około 8 minut. Na małym ogniu rozpuszczamy masło, dodajemy do niego stopniowo śmietanę i większą część startego sera. (Pozostawiamy odrobię do posypania wierzchu potrawy). POdgrzewamy sos , cały czas mieszając, aż będzie miał jednolitą konsystencję. Uwaga! NIe dopuszczamy do wrzenia! Do sosu wrzucamy różyczki brokuła. Solimy, jeśli jest taka potrzeba. Mieszamy sos z makaronem. Posypujemy pozostałym parmezanem i świeżo zmielonym pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ania67 21.03.2012 07:34
ja również- pyszności
Renia1 17.03.2012 20:37
100 % moje smaczki, moglabym takie danie jeść non stop
zdzislawa2 17.03.2012 15:07
super obiadek
agunesu 17.03.2012 13:23
mniaaam uwielbiam brokuly:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat