Makaron po rusku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

    200 g
  • ziemniak duży

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • ser biały

    200 g
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie i odcedzamy.
Ziemniaka obieramy, gotujemy. Po wystudzeniu rozcieramy z serem.
Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na oliwie.
Cebulę dodajemy do ziemniaka z serem. Przyprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Łączymy z makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa111 26.11.2011 20:30
ciekawa potrawa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat