Makaron po rusku

Makaron po rusku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

    200 g
  • ziemniak duży

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • ser biały

    200 g
  • sól

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Makaron po rusku

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie i odcedzamy.
Ziemniaka obieramy, gotujemy. Po wystudzeniu rozcieramy z serem.
Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na oliwie.
Cebulę dodajemy do ziemniaka z serem. Przyprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Łączymy z makaronem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Ewa111 26.11.2011 20:30
ciekawa potrawa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat