Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron po rusku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 200 g
ziemniak duży 1 szt
cebula 1 szt
ser biały 200 g
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron po rusku

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie i odcedzamy.
Ziemniaka obieramy, gotujemy. Po wystudzeniu rozcieramy z serem.
Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na oliwie.
Cebulę dodajemy do ziemniaka z serem. Przyprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Łączymy z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 26.11.2011 20:30
ciekawa potrawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak