Makaron po gospodarsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

    300 g
  • cebula

    1 szt
  • karkówka wieprzowa

    300 g
  • olej do smażenia

  • jajka

    3 szt
  • sól do smaku

  • pieprz czarny mielony

  • szczypiorek

    1/2 pęczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Makaron po gospodarsku foto
Makaron gotować 8 minut w osolonej wodzie. Odsączyc na sicie.
karkówkę lub łopatkę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w małą kostkę. Podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Smażyć chwilę aż mieso będzie miękkie.
Krok 2 - Makaron po gospodarsku foto
Cebulę pokroic w drobną kostkę i dodać domięsa. Podsmażyć.
Krok 3 - Makaron po gospodarsku foto
Do podsmażonego mięsa dodać makaron i smażyć jeszcze kilka minut.
Krok 4 - Makaron po gospodarsku foto
Jajka roztrzepać, przyprawić solą i pieprzem. Zalać składniki na patelni. Podgrzewać aż jajka sie zetną. Całość posypać posiekanym koperkiem. Od razu podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 14.02.2017 11:13
pyszne danie
Pani Domu 26.10.2015 12:29
smaczny pomysł
Jumper123 26.10.2015 12:22
smacznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat