Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron muszelki z pieczarkami, papryką i kukurydzą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron muszelki 300 g
papryka czerwona 1
fasola czerwona z puszki
kukurydza konserwowa 1/2 puszki
pieczarki 30 dag
posiekana dymka ze szczypiorem 2 łyzki
ser żółty 15 dag
sól
pieprz
Przyprawa do dań z makaronu i kuchni włoskiej Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron muszelki z pieczarkami, papryką i kukurydzą

Makaron gotujemy al dente.
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki, podsmażamy na 1 łyżce oleju.
Paprykę oczyszczamy , kroimy w paseczki i dodajemy do pieczarek.
Kukurydzę i fasolę osączamy i dodajemy do reszty. Na końcu dodajemy dymkę i przyprawy. Chwilkę jeszcze podsmażamy. Następnie mieszamy z makaronem. Posypujemy startym żółtym serem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 12.03.2015 17:36
pyszności do zjedzenia
gosia561 12.03.2015 14:37
taki jak lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak