Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron fettuccini z brokułem i boczkiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron fettuccini 250 gram
brokuł 200 gram
boczek parzony 200 gram
ser pleśniowy 100 gram
serek topiony 100 gram
śmietana 18 proc 150 ml
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron fettuccini z brokułem i boczkiem

Boczek pokroić w paseczki i podsmażyć. Brokuł podzielić na różyczki i z blanszować. Śmietankę podgrzać, dodać serek topiony oraz pleśniowy, całość zagotować, cały czas mieszając aby sery się roztopiły. Do gotowego sosu dodać wcześniej przesmażony boczek i brokuły. Doprawić do smaku solą, pieprzem i wymieszać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 30.05.2017 14:30
wygląda rewelacyjnie!
berys18 01.10.2015 07:46
pysznie to wygląda
misia53 28.09.2015 23:30
Ciekawie wygląda, podoba mi się.
Renata9 28.09.2015 20:26
Smaczne jedzonko :-)
ilka01 28.09.2015 19:37
pychota :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak