Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 60 dag.
żółtko jajek 3 szt.
woda 70 ml.
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron

Kroki postępowania

1
Do mąki dodałem żółtka,wodę i sól.Wyrobiłem aż miało jednolitą konsystencję.Rozwałkowałem na gtubość około 1 mm.Pokroiłem w paski.
Krok 1 - Makaron foto
2
Pokroiłem w makaron.
Krok 2 - Makaron foto
3
Gotowałem we wrzacej,osolonej wodzie.Ugotowany odcedziłem i przelałem zimną wodą.Dodkonały do rosołu.
Krok 3 - Makaron foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 09.07.2013 17:11
nie ma jak domowy
TEtalicha 24.04.2013 15:07
swietny swój makaron
ONY_za_kare 10.04.2013 23:07
domowy....to jest to!
Piter 31 19.03.2013 11:47
Beatris poprawiłem już,dzięki :)
Beatris 19.03.2013 09:54
Domowy makaron jest najlepszy. Tylko pomyliłeś się chyba w opisie przygotowania. Wydaje mi się, że rozwałkowałeś ciasto na grubość 1 mm, a nie jak napisałeś 1 cm. Popraw i będzie dobrze.
Ania321 19.03.2013 08:47
ja jeszcze nie robiłam, pora to zmienić :)
adelajda 19.03.2013 08:23
domowy najlepszy
Janina 19.03.2013 07:42
Bardzo smaczne - często robię swojski

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak