Majonez z łososia

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • majonez

    400 ml
  • kapary

    2 łyżki
  • skórka z cytryny

    0,5 łyżeczki
  • sok z cytryny

    1 szt
  • sól do smaku

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • bazylia świeża

  • sałata

  • łosoś

    800 w sosie własnym
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łososia osączyć z sosu, usunąć ości i skórę. Mięso łososia pokroić.
Majonez wymieszać z kaparami i otartą skórką z cytryny. Łososia połączyć z połową majonezu. Ułożyć na liściach sałaty, oblać pozostałym majonezem. Przybrać bazylią.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
forgielka 04.05.2011 10:35
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat