Majonez z homara

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • majonez

    250 ml
  • sok z cytryny

    1 szt
  • sól do smaku

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • cytryna

  • sałata

  • homar

    500 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Majonez doprawić sokiem z cytryny, solą oraz białym pieprzem. Mięso homara pokroić na plastry i wymieszać z połową majonezu. Ułożyć na liściach sałaty, oblać pozostałym majonezem. Przybrać ćwiartkami cytryny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
forgielka 21.04.2011 09:56
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat