majonez domowy...

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 sztuka
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • cukier

    1 łyżeczka
  • Musztarda delikatesowa Prymat

    2 łyżeczki
  • ocet

    3/4 łyżeczki
  • oliwa

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

sparzyć skorupkę - całe jajko, musztardę, sól, cukier, ocet włożyć do pojemnika i zacząć ubijać rózgą blendera

dolewa małą strużka olej cały czas ubijając

gotowy majonez jest gęsty - przełożyć do naczynia lub słoiczka

od dłuższego czasu sama robię majonez, zawsze tyle ile potrzeba........SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia1988 04.12.2013 08:18
lubię taki domowy majonez
Grazyna0211 06.08.2013 13:32
dawno nie robiłam ostatnio kupuję gotowy
IwonaKa 06.07.2013 15:19
pycha,taki domowy jest najlepszy
Grażyna13 23.02.2013 10:49
Nie ma, jako domowy :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat