Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka
1 szk -
jajko
3 szt -
masło
100 g -
cukier
1/2 szk -
cukier waniliowy
2 łyżeczki -
proszek do pieczenia
1 3/4 łyżeczki -
mleko
1/3 szk
Przepis i sposób przygotowania Madeleines - Magdalenki przepis podstawowy
Kroki postępowania
Następnie dodajemy jajka i masło. Mieszamy. Dodajemy mleko - czasami może wyjść tak, że tego mleka trzeba dodać więcej gdyż ciasto nie powinno być ani za rzadkie ani za gęste.
Następnie wstawiamy ciasto na godzinę do lodówki.
U mnie niestety nie widać aż tak dobrze kształtu tejże słynnej muszelki i będę musiała chyba zmienić foremki, jednak w smaku są jak zawsze dobre:)
Komentarze (16)
Załaduj więcej komentarzy (6)