Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maccheroni z pimpinelą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 200 g (maccheroni)
warzywa 2 małe (pimpinela-kolczoch jadalny
cebula 1 mała
ząbek czosnku 1 szt
oliwa 3 łyżki
passata pomidorowa 150 ml
anchois 2 fileciki
kapary 1 łyżka
natka pietruszki

Porada

Na maderze zwane pimpinelą, w Ameryce południowej Chayote, w Polsce Kolczoch Jadalny. Zamiast tego warzywa można użyć młodą kalarepę.

Przepis i sposób przygotowania na: Maccheroni z pimpinelą

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu.

Cebulę siekamy, podsmażamy razem z obraną i pokrojoną w kostkę pimpinelą ( ok. 10 min, cały czas mieszając). Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę smażymy, dodajemy passatę, fileciki, kapary i dusimy pod przykryciem (na wolnym ogniu) około 30 min.

Do sosu dodajemy makaron, dokładnie łączymy.

Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 03.08.2016 12:08
Bardzo fajne warzywo. Szkoda, że więcej nie przywieźliśmy :(
Wafelek2601 02.08.2016 14:47
Przepysznie wygląda
Edith85 02.08.2016 12:49
Ładnie wygląda
Alex_M 02.08.2016 12:42
Kolczoch - w życiu nie słyszałam o nim, bardzo mnie zaciekawił :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak