łuski kakaowe na mleku

łuski kakaowe na mleku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    3 szkl
  • woda

    2 szkl
  • łuski kakaowe

    10 łyzka
  • cukier

    10 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania łuski kakaowe na mleku

łuski kakaowe zalać zimną wodą i powoli ogrzewać doprowadzając do zagotowania zdjąć z ognia przecedzić otrzymany wywar połączyć z gorącym mlekiem osłodzić cukrem do smaku podawać gorąco do ciast drożdżowych

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat