łuski kakaowe na mleku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    3 szkl
  • woda

    2 szkl
  • łuski kakaowe

    10 łyzka
  • cukier

    10 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

łuski kakaowe zalać zimną wodą i powoli ogrzewać doprowadzając do zagotowania zdjąć z ognia przecedzić otrzymany wywar połączyć z gorącym mlekiem osłodzić cukrem do smaku podawać gorąco do ciast drożdżowych

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat