Lotlety schabowe ze smaczkiem miodowo - musztardowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    4 kotlety
  • Musztarda miodowa Prymat

    2 czubzte łyżki
  • miód

    2 łyżeczki
  • ocet winny

    1 łyżka
  • jajko

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab rozbić tłuczkiem jak na normalne kotlety, posolić, dać pieprz. w miseczce przygotować pomadę: wymieszać musztardę miód i ocet, każdy kotlet posmarować pomadą i odstawić do lod.ówki na godzinę. Następnie panierować w jajku i bułce i smażyć na oleju. Ja te kotlety podaję z reguły z ziemniakami z wody i dórówką z kapusty pekińskiej. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (29)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anio?eczek 23.04.2012 17:33
apetycznie wygląda
Wiesława1 15.03.2012 06:53
super
Kate131 21.11.2011 07:20
fajne
angelika14 19.11.2011 11:31
z miodem jeszcze nie próbowałam ale i tak uważam, że smaczny jest
Edyta31 13.10.2011 22:38
świetne :)
Chojłówna 01.10.2011 10:59
pyszne :)
ziutula 29.09.2011 22:52
takich nie jadłam...miodową i resztę mam i w sobotę wypróbuję....
piotereq 05.09.2011 09:22
pycha
Rogalik 13.08.2011 22:22
super
Ewelina47 12.08.2011 20:36
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat