Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Łosoś zapiekany z pomidorem i mozarellą

5.0
(22)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Prosty w przygotowaniu i smaczny filet z łososia zapieczony z mozarellą, pomidorem i świeżą bazylią.

Składniki:

wszystkie składniki:

filet z łososia
400 gramów
oliwa
2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
2 szczypty
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
ser mozarella
4 plastry
pomidor
4 plastry
bazylia świeża
6 liści

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś zapiekany z pomidorem i mozarellą

Łososia umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Przekroić na dwie części. Natrzeć oliwą z oliwek, oprószyć solą i ziołami prowansalskimi. Ułożyć rybę w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu położyć plastry pomidora oraz sera mozarella. Posypać posiekanymi listkami bazylii.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 15 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak