Łosoś zapiekany z pomidorem i mozarellą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Prosty w przygotowaniu i smaczny filet z łososia zapieczony z mozarellą, pomidorem i świeżą bazylią.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

wszystkie składniki:

  • filet z łososia

    400 gramów
  • oliwa

    2 łyżki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    2 szczypty
  • sól

    1 szczypta
  • ser mozarella

    4 plastry
  • pomidor

    4 plastry
  • bazylia świeża

    6 liści
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łososia umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Przekroić na dwie części. Natrzeć oliwą z oliwek, oprószyć solą i ziołami prowansalskimi. Ułożyć rybę w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu położyć plastry pomidora oraz sera mozarella. Posypać posiekanymi listkami bazylii.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 15 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat