łosoś zapiekany

łosoś zapiekany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z łososia

    2 szt
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • sól

  • masło do smażenia

  • krewetki mrożone małe

    10 dkg
  • szparagi z puszki

    10 dkg
  • śmietana

    3/4 szklanki
  • bulion

    3 łyżki
  • mozarella starta

    3 łyżki
  • żółtko jaja

    1 szt
  • pieprz

    szczypta
  • cukier

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety myjemy i osuszamy,nacieramy solą i skrapiamy sokiem z cytryny i zostawiamy na kilka minut,po czym smażymy na maśle.Szparagi osączamy i kroimy na niewielkie kawałki,mrożone krewetki wkładamy do lekko osolonego wrzątku na 2 min.Śmietanę mieszamy z surowym żółtkiem,bulionem,sokiem z cytryny solą i pieprzem,cukrem i startym serem,krewetkami i szparagami.Wszystko podgrzewamy.Naczynie żaroodporne smarujemy masłem wykładamy go filetami i zalewamy sosem.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na kilka minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ronald88

08.04.2012 08:29
super

Daria14

04.04.2011 16:07
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat