Łosoś pod żaglami z puree marchewkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

    1 sztuka
  • sól

  • pieprz

  • majeranek

  • marchewka

    1 sztuka
  • masło

    1 łyżeczka
  • sałata

    1 liść
  • rzodkiewki

    3 sztuki
  • oliwki czarne

    7 sztuk
  • cytryna

    1 sztuka
  • pomidorki koktajlowe

    3 sztuki
  • papryczka chili

    1 sztuka
  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule kroje w piórka dodaje, sól, pieprz, oliwę, majeranek, sok z cytryny, bazylie i wkładam do miseczki razem z łososiem i marynuje. Łososia gotuje na parze. Marchewkę gotuje w osolonej wodzie, miksuje blenderem i dodaje masełko. Z sałaty robię, żagiel, z rzodkiewki myszkę, z pomidorków koktajlowych pszczółki. Oliwkami dekoruje talerz, z pomidorka robie różę. Z cytryny ster. Z papryczki lina od żagla. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 28.12.2013 11:40
Pod takimi żaglami łosoś na pewno pyszny
gosia561 17.11.2013 15:11
dobrze przyprawiona majerankiem
Alex_M 01.05.2013 13:29
rewelacja!
Dorota37 06.03.2013 08:17
Bardzo zachęcająco wyglada
Mysiunia 28.02.2013 07:34
Tak przyrządzony filet z łososia musi wybornie smakować! :) W dodatku jak pięknie podany :)
IwonaKa 22.02.2013 00:49
chętnie bym go zjadła
ONY_za_kare 01.02.2013 20:48
pysznie się prezentuje
apetytnawiecej 31.01.2013 20:30
pięknie podany!
adam1f 27.01.2013 00:46
dobry
Dorota37 18.01.2013 17:32
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat