Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś pieczony w koperku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia bez skóry 1 kg
koperek 30 gram
oliwa 3 łyżki
Czosnek suszony Prymat 2 płaskie łyżki
miód lipowy 1 łyżka
sok z cytryny z 1 sztuki
kolendra mielona 3/4 łyżeczki
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś pieczony w koperku

Filet z łososia myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, po czym oprószamy go z obu stron solą i pieprzem. Posiekany koperek mieszamy z oliwą, czosnkiem granulowanym, miodem, kolendrą i sokiem z cytryny. Tak przygotowaną marynatą dokładnie nacieramy łososia, zawijamy go w folię aluminiową i wstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Po tym czasie zamarynowany filet przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 03.02.2015 10:59
zgadzam sie ,pyszna rybka !
Krzysztof15 03.02.2015 06:40
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak