Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś pieczony podany na kapuscie z rzodkwią marynowana z sosem z nori
stronach i dopiekamy w piekarniuku w 165 stopniach.
Cebule,seler naciowy smazymy dodajemy kasze jaglana podlewamy bulionem warzywnym.Gotujemy do miekkosci z dodatkiem masła w malej ilosci płynu.Doprawiamy sola i pieprzem.Z papryczki chili wycinamy srodek tak aby zachować ja w calosci i parzymy we wrzatku.Miękką kasza faszerujemy papryczke smażymy i pieczemy wraz z łososiem.
Drobną kostke cebuli smażymy podlewamy winem białym po odparowaniu alkoholu podajemy śmietane i nori.Całosc blenderujemy i przelewamy przez drobne sitko.Kapuste i rzodkiew daikon kroimi w cienki długie paski.Smażymy kapuste a gdy jest miekka dodajemy na koniec rzodkiew.
Doprawiamy sola,pieprzem i odrobiną sosu sojowego.
Aby nadac bardziej orientalny smak do kapustu i rzodkwi dodajemy prażony sezam.
Propozycja podania jak na zdjeciu.
Smacznego.