Łosoś marynowany w cytrynie z zielonym pieprzu

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś

    140 gram
  • sok z cytryny

    200 ml
  • oliwa

    150 ml
  • cebula biała

    50 gram
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • kiełki rzodkiewki

    30 do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łososia kroimy w cienkie plasterki doprawiamy solą i cukrem.Dajemy go do soku z cytryny na okolo 2-3 godziny.Tak aby sie mieso sie scieło od kwasu i nie bylo surowe w przekroju.Oliwe łaczymy ze sparzoną cebula i zielonym pieprzem.Łososia z cytryny przekladamy na 24 godziny do oliwy i schładzamy.Podajemy z kiełkami.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jaheira11 11.04.2011 23:42
pyszności
marcia71 06.04.2011 11:49
fajne danie
nikusonka 04.02.2011 19:24
pyszne
kielcok1 26.12.2010 15:32
nic ciekawego
Barbara55 23.12.2010 15:19
nie przepadam
Tomek16 06.11.2010 12:13
ciekawe warto zrobić
magical66 06.10.2010 16:42
super!!!
Jolanta40 29.06.2010 21:01
ciekawe połączenie
Marcin46 05.05.2010 13:02
Pieprz i kiełki. Bardzo ciekawe, i dobre!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat