Łosoś grillowany

Łosoś grillowany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

    500 gram
  • czosnek

    4 ząbki
  • oliwa

    do zalania łososia
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łososia myjemy, przyprawiamy solą i pieprzem, układamy na nim czosnek pokrojony na plasterki i polewamy oliwą z oliwek. Łosoś musi poleżeć w tej marynacie przynajmniej przez 2 godziny (najlepiej przez noc). Smażymy na patelni grillowej około 15 minut (uwaga na czosnek, żeby się nie przypalił).

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ElizaT

01.03.2013 22:18
extra jedzonko

krystyna330

14.02.2013 16:01
super

Klausia

06.12.2012 00:10
uwielbiam :)

Joanna108

28.11.2012 14:04
uwielbiam łososia z grilla

Ola1984

22.11.2012 16:33
pysznie :)

Barbara/zuza22_85

22.11.2012 14:52
smaczne

Krakowianka

22.11.2012 14:34
uwielbiam łososia!! najczęsciej grilluję albo gotuję na parze!! pyszny:)

asia92wp

22.11.2012 13:06
ciekawe:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat