Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łopatka z rękawa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
Kucharek przyprawa do potraw 2 łyżki
Sól czosnkowa jodowana Prymat
pieprz
tabasco 4 krople
sos sojowy 2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: łopatka z rękawa

Mięso umyte i osuszone nacieramy sosem sojowym wymieszanym z tabasco i obsypujemy sypkimi przyprawami.Następnie wkładamy do rękawa, dodajemy ziele i listki. Końce zapinamy i odstawiamy na godzinę do lodówki. Pieczemy przez godzinę w temperaturze 180 stopni. Następnie rozcinamy rękaw, rozchylamy i pieczemy do ładnego zarumienienia, około 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 09.03.2014 15:54
pyszne miesko
cooleczka 09.04.2013 20:33
wygląda apetycznie
misia53 15.03.2013 00:36
Piękny kolor , bardzo apetycznie wygląda
ben-ka 25.02.2013 17:27
uwielbiam takie mięsko!:)
Mirka-Ludomila 09.02.2013 08:09
lubię
owca441 31.01.2013 21:14
pięknie zarumienione
owca441 31.01.2013 21:14
pięknie zarumienione
owca441 31.01.2013 21:14
pięknie zarumienione
olkaaa 24.01.2013 09:08
też taką robię
alaaa 11.01.2013 22:09
aż ślinka leci pięknie przyrumieniona
Renata22 10.01.2013 22:33
mięcho na bogato!;)
treonina 09.01.2013 11:29
pycha!
teresa18 08.01.2013 21:26
kuszące mięsko
monisia1977 08.01.2013 07:17
dobre
Alex_M 08.01.2013 00:34
fajne miesko!
Cukiereczek13 07.01.2013 22:04
smacznie wygląda :)
Zdzisław 07.01.2013 21:37
smaczna
Miki 07.01.2013 21:36
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak