Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka w kiszonej kapuście z szybkowaru

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1-1,2 kg
cebula biała 1-2 szt
czosnek 3 ząbki
kapusta kiszona 900-1000 g
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól i pieprz
Czosnek suszony Prymat
woda 2-3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka w kiszonej kapuście z szybkowaru

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy, nakrawamy (nie przecinamy do końca! )w poprzek tworząc kieszonki, nacieramy solą pieprzem i czosnkiem granulowanym.
Krok 1 - Łopatka w kiszonej kapuście z szybkowaru foto
2
Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w plasterki, wkładamy między kieszonki.
Krok 2 - Łopatka w kiszonej kapuście z szybkowaru foto
3
Mięso przykrywamy miseczką i odstawiamy na noc do lodówki do zamarynowania.
Krok 3 - Łopatka w kiszonej kapuście z szybkowaru foto
4
Kapustę płuczemy, kroimy w mniejsze kawałki, wykładamy do szybkowaru. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 4 - Łopatka w kiszonej kapuście z szybkowaru foto
5
W kapuście układamy wcześniej zamarynowane mięso, okrywamy pozostałą kapustą, doprawiamy, dodaje liść laurowy i ziele angielskie, podlewamy wodą.
Krok 5 - Łopatka w kiszonej kapuście z szybkowaru foto
6
Szybkowar zamykamy i gotujemy przez około 50-60 minut.
Krok 6 - Łopatka w kiszonej kapuście z szybkowaru foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 05.11.2016 19:47
o tak ... to fakt :))
adelajda 05.11.2016 16:45
Żeberka ugotowane w ten sposób też są pyszne :)
pestka 05.11.2016 16:03
pyszny obiad
Wacław 05.11.2016 13:44
doskonałe jedzonko,mnie już ślinka leci ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak