Lody pod pierzynką

Lody pod pierzynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • lody waniliowe

    1 gałka
  • lody truskawkowe

    1 gałka
  • gruszka

    1 sztuka
  • banan

    1 sztuka
  • jagody

    1 garść
  • bita śmietana

    1 opakowanie
  • mleko

    200 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Lody pod pierzynką

Gruszkę obieramy i kroimy w średniej wielkości kostkę. Następnie obieramy banana i siekamy w talarki. Bitą śmietanę wysypujemy do miski i zalewamy mlekiem. Następnie miksujemy mikserem aż będzie sztywna.
W salaterce umieszczamy gałkę lodów waniliowych i truskawkowych. Umieszczamy na nich banana i gruszkę i około łyżkę bitej śmietany na samym wierzchu. na koniec posypujemy jagodami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

magduś83 27.05.2014 18:03
super pierzynka :)
jasiek 30.09.2013 13:03
smaczny deser na koniec lata
Ania321 30.09.2013 12:41
taki deserek to chętnie bym sobie zjadła :)
Sylwia26 30.09.2013 12:20
ale smakołyki :)
sylwia_mc 30.09.2013 12:04
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat