Łódeczki łupinki ziemniaczane z boczkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    4 średnie
  • ser żółty

    6 plastrów
  • boczek

    6 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki dokładnie myjemy szczotką i gotujemy w mundurkach. W między czasie boczek podsmażamy na patelni i drobno kroimy w kostkę. Ser żółty również kroimy w kostkę. Ugotowane ziemniaki kroimy na pół, łyżką do herbaty wyżłabiamy delikatnie środek. Do łódeczek ziemniaczanych nakładamy boczek i ser żółty. Zapiekamy w piekarniku 5-10 minut (aż ser się rozpuści). Łódeczki dobrze smakują z ketchupem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
smakowita 29.05.2012 09:07
z pewnością pyszne !
junox 24.01.2012 21:56
pyszne
rjustysia 04.01.2012 14:57
bardzo fajny przepis :)
Magda60 22.09.2011 18:20
cudowne
agogo2 09.08.2011 21:26
az slinka leci
agogo2 09.08.2011 21:26
az slinka leci
Justa32 10.07.2011 13:48
mniam
agnieszka189 13.04.2011 10:01
rewelacja
Dorota76 17.12.2010 20:45
zjadła bym takie
Ewa111 04.12.2010 14:42
zrobiłam i wszystkim smakowało

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat