Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Litewskie \"jajka\"

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe
3 sztuki
mleko
120 ml
twaróg
1/2 kg
gęsta śmietana
1/2 szklanki
masło
3 łyżki
posiekana natka
3 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
szczypta
Sklep Prymat
cukier
szczypta
majonez
3 łyżki
pomidor
3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Litewskie \"jajka\"

Filety namoczyć w mleku. Osączyć, drobno posiekać. Śledzie utrzeć z masłem, stopniowo dodać 40 dkg sera. Doprawić. Z przygotowanej masy formować kulki w kształcie jajek.. Pomidory pokroić w plastry. Przygotowane \"jajka\" ułożyć na półmisku, obłożyć pomidorami, polać majonezem wymieszanym ze śmietaną, posypać resztą pokruszonego sera i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna138 04.08.2011 23:59
fajne
pacpaw 17.01.2011 11:34
jajka bez jajek- dobre :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak