Przepis i sposób przygotowania na: Liście winorosli z serowym nadzieniem :)
Liście winorośli ja kiszę i marynuję sama ,ale mozna też kupić w sklepach .
Każdy liść osuszamy .
sery łączymy ze sobą
Mietę i pora siekamy i dodajemy do sera
Oliwki kroimy w plasterki i mieszamy z pozostałymi składnikami .
Sos mieszamy z majonezem bądz śmietaną .Odstawiamy by się połączyły smaki .
Następnie łaczymy sos z serowym nadzieniem
Nalezy uważać , bo konsystencja ma być zwarta , nie rozlewajaca się .
Na kazdy liść wykładamy porcję nadzienia
zwijamy jak krokiety ,dość ciasno i układamy w naczyniu szklanym .
Zalewamy oliwą smakową , mi pasowała rozmarynowa ,po kilku godzinach mozemy podawac .
Ja ich zazwyczaj nie przekrajam ,bo podaje się je w całości ,ale chciałam wam pokazać jak to wygląda .
Mozna dodatkowo maczać sobie w sosie , jak kto woli .
Smaki się łączą , tworząc coś nie powtarzalnego .
Smacznego :)