Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Liptauer

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 1 sztuka
kapary całe Smak 2-3 sztuki
ogórek konserwowy Smak 1 sztuka
musztarda 1 łyżka
cebula biała 1 sztuka
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
masło 100 gram
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
ser biały 1/2 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Liptauer

Pomidor parzymy, obieramy se skorki, usuwamy miazsz i wrzucamy do rozdrabniacza wraz z ogorkiem, kaparami i cebula. Dodajemy do masla, sera, musztardy i doprawiamy do smaku. Podajemy ze swiezym pieczywem lub grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 13.05.2014 14:45
U mnie też Mama robiła podobny serek i do dziś sama go co jakiś czas przygotowuję :) Chociaż oryginalny Liptauer to ser owczy (jak znana wszystkim Bryndza), to w moim domu również się podobnie nazywała pasta z białego krowiego twarogu ;) Najbardziej lubię jednak z dodatkiem bryndzy.
Ada-Gaba 31.01.2014 13:07
bardzo fajna propozycja
Pani Domu 30.01.2014 11:42
intrygująca nazwa - pyszne sniadanie
Kuchenka 03.01.2014 10:11
pomysłowe!!!
Magula 03.01.2014 08:31
Ciekawy smak i nazwa
joanna__s 02.01.2014 22:51
Zaintrygowała mnie nazwa, a sam przepis również ciekawy.
Romanowka 02.01.2014 22:26
Ciekawa propozycja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak