Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier kukułka

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukierki 300 gram
żółtko jajek 5 szt
mleko skondensowane niesłodzone 250 gram
wódka 250 gram

Porada

Do zrobienia likieru potrzebne są cukierki typu kukułka.

Przepis i sposób przygotowania na: Likier kukułka

Cukierki zmiksować. Następnie dodawać do nich żółtka i mleko skondensowane, cały czas miksując. Przelać do rondla. Podgrzewać przez 5 minut, następnie dodać wódkę i gotować całość około 5 minut. Jeszcze ciepły likier przelać do butelki, zakręcić i zostawi do przestygnięcia. Gotowy likier można przechowywać w lodówce przez kilka dni.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 12.04.2015 11:51
musi być dobry
misia53 11.04.2015 22:27
Bardzo lubię ten likier , mogłaś tylko do ładniejszej butelki wlać a przynajmniej kartkę zerwać
Justi2401 11.04.2015 18:11
Uwielbiam likier kukułkowy! :)
Jadwiga/Jaga85 11.04.2015 16:29
pyszny musi być
mirosława4 11.04.2015 16:11
robię podobny bez żółtek i jest także smaczny , a cukierki kukułki do tego likieru są najlepsze te niezawijane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak