Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier korzenny z mlekiem kokosowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko kokosowe 400 ml
spirytus 100 ml
syrop klonowy do smaku
esencja waniliowa 1-2 łyżki
mleko skondensowane 200 ml
Syrop: korzenny (piernikowy) do smaku

Porada

Uwaga! Likier gęstnieje w czasie przechowywania, dlatego koniecznie trzeba go przelać do naczynia o szerszym wlocie, aby w razie konieczności dało się go choćby przemieszać lub wydobyć.

Przepis i sposób przygotowania na: Likier korzenny z mlekiem kokosowym

Mleko kokosowe i słodkie mleko skondensowane zmiksować w blenderze że spirytusem. Doprawić do smaku esencją waniliową, syropem korzennym oraz syropem klonowym. Jeśli całość jest zbyt słodka, dolać nieco wody lub mleka zagęszczonego bez cukru.

Przelać do butelki o szerokim wlocie albo do słoika.odstawić na 10 dni do zmacerowania.
Przechowywać w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 06.12.2016 19:45
Mogłabym wypić taki likierek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak