Likier czekoladowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • puszka mleka skondensowanego u

    1
  • puszka mleka skondensowanego s

    1
  • spirytus

    1/2 szklanki
  • śmietanka kremowa

    200 g
  • masło czekoladowe

    2 łyżki
  • kakao

    10 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie powyżej wymienione składniki oprócz spirytusu umieszczamy w głębokiej misce i miksujemy. Na koniec powoli dolewamy spirytus i miksujemy.Przelewamy do karafki i schładzamy. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Christopher 08.10.2013 19:03
Robię takie likiery (bez masła),są doskonałe jako dodatek do deserów.
noninka77 08.10.2013 09:02
super przepis:)
Ela_K 08.10.2013 08:15
pyszny likier
usmiech 08.10.2013 08:01
fajny przepis
2milutka 08.10.2013 07:58
lubię takie likierki:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat