Leśna sałatka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 szt
  • marchew

    2 szt
  • ser żółty starty

    20 dag
  • ogórki konserwowe

    3 szt
  • jajka

    5 szt
  • pieczarki marynowane

    1 słoiczek
  • majonez

  • natka pietruszki

  • sól i pieprz

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotuję, obieram i kroję drobno. Marchewkę gotuję a następnie obieram i trę na tarce na grubych oczkach.

Ogórka kroję w drobną kostkę. Mięso kroję w kostkę, przyprawiam solą, pieprzem i czerwoną słodką papryką. Mięso smażę na rumiano.

Natkę pietruszki drobno siekam. Sałatka jest warstwowa dlatego zaczynamy od przygotowania dużej miski. Na dno kładziemy tarty ser żółty.

Każdą warstwę smarujemy majonezem i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Kolejna warstwa to ogórki, kurczak, marchewka, jajko.

Następnie smarujemy majonezem i układamy pieczarki konserwowe. Szczeliny między pieczarkami wypełniamy natką pietruszki.

Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1young 10.01.2017 16:31
fajny przepis :)
Urszula Świeca 09.01.2017 18:58
Pyszna sałatka.))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat