Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lemoniada z czerwoną porzeczką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 l
cukier 400 gram
porzeczki czerwone 1 kg
cytryna 2

Przepis i sposób przygotowania na: Lemoniada z czerwoną porzeczką

Porzeczki umyj i oberwij z gałązek. Owoce przełóż do garnka, dodaj wodę, cukier i cytrynę pokrojoną na mniejsze kawałki.
Zgotuj. Zmniejsz ognień i gotuj przez następne 5 minut. Wyciśnij sok z cytryny i dodaj do lemoniady.
Następnie lemoniadę zdejmij z ognia i odstaw aby przestygła.
Przestudzoną lemoniadę przelej prze sitko do butelki lub dzbanka i wstaw do lodówki na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 06.08.2016 22:23
Z pewnością przepyszna:)
norweska20 05.08.2016 23:21
chętnie wypróbuje ten przepis
Madzai 05.08.2016 20:05
Orzeźwiająca :)
noninka77 05.08.2016 18:15
To ja poproszę :)
adelajda 05.08.2016 17:31
Na upały super :)
Wacław 05.08.2016 17:26
w sam raz na upalne dni :-)
benka 05.08.2016 16:21
Orzeźwiająca :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak